14.1.16

Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman



tarikh tutup 15 JANUARI 2016 jam 12 malam

alahaiiii besok tarikh tutup..sempat tak blogwalking ni..:)

usaha tangga kejayaan..jom join!!




13.1.16

First Mini Giveaway + Bloglist by Idiey

haiii korang!!jom join mini giveaway by cik adik  Putri Seri Paduka Baginda echeng ni..hehheee
sempena follower dah cecak 100 jadi beliau pun buat mini giveaway ni..

moga ada rezeki MG..ehehhe

apa lagi

klik banner!! :)



MG nak tag cik adik ni Karimah Zulkafali





12.1.16

Essential Oils by Young Living

hai semua...kali ni MG nak cerita pasal Essential Oils  dari Young Living..Apa itu EO?

Young Living Essential Oils adalah Pure Theraputic Grade EO dari bahan semulajadi untuk rawatan alternatif ksihatan fizikal dan mental.EO juga boleh buat rumah dan bilik wangi dan harum!!!


" Minyak pati adalah cecair aromatik yang ditemui dalam pokok renek,bunga,akar, semak dan benih. EO  ini, juga dikenali sebagai tenaga hidup alam semula jadi, mengandungi unsur yang unik yang memberikan hasil. EO yang diekstrak daripada sumber tumbuh-tumbuhan dengan menggunakan penyulingan wap dan yang tertumpu - jauh lebih kuat daripada herba kering.
EO telah digunakan sepanjang sejarah dengan budaya purba, dan boleh dimasukkan ke dalam kehidupan harian moden dalam pelbagai cara, sama ada melalui penyedutan, atau penggunaan topikal.
EO adalah sumber berharga kerana julat luas manfaat yang mereka berikan untuk badan dan minda. Kajian menunjukkan bahawa minyak pati kedua-duanya dari segi psikologi dan merangsang fizikal.
Oleh itu,EO ini sering dianggap sebagai rangkaian yang hilang di dalam perubatan moden - yang mengikat kedua-dua Timur dan kepercayaan dan amalan Barat bersama-sama untuk mempromosikan fizikal, emosi,rohani dan kesejahteraan"
proses penyulingan minyak pati (EO)

kegunaan minyak pati (EO)

peppermint juga banyak kegunaan untuk seisi keluarga

EO thieves selalu digunakan untuk naikkan imun badan,selsema,batuk berkahak

diffuser dari Young Living


MG dah berjinak nak jadi mak minyak,untuk di apply kan pada anak2 dan suami MG....Kalau korang tak percaya boleh cuba beli EO Lavendar,tidur lena,tenang,sunyi je rasa...

EO memang buat hormon,emosi,psikologi kita jadi stabil...kalau migrain datang panas2 cuaca sekarang ni,MG calit je EO thieves/Lav...tenang je rasa..

Cuma benda nak sihat,agak ada harga sikit la....tapi boleh beli sikit2 tau...:)

jika rasa macam berminat boleh contact distributor

 Facebook - Zam Zariah

tak pun pihak Young Living sendiri

Facebook - Young Living

ok semua..selamat berminyak!! eh..:)





Giveaway from Suria Online Shop



haaa jom join yg ni pulak..mana tau ada rezeki ke kan.. :) lagipun MG mmg pernah pakai produk Nona Roguy masa pantang dulu..



tq Suria Online Shop sebab buat giveaway ni..tapi malangnya MG tak cukup syarat sebab MG tak de facebook...ahaha takpelah cube je lah mana tau rezeki kannn

senang je..klik banner

cepatt!! :)

11.1.16

Janam Janam - Dilwale | Cover by Nupur Sanon ft. Twin Strings



demam dilwale

parah dah MG!





Birthday Segment : Bloglist & Blogwalking by Najwa Zahid





Selamat Hari Lahir adik manis NajwaZahid..terimalah MG join segmen awak.. 

jom ramai2 join segmen berikut...

klik banner
boleh tambah kawan semua..kan kann...


**mampus MG kalau boss MG nampak Mg update blog memanjang...

makanya mak garang nak tag seseorang dengan harapan beliau sudi join juga segmen ni..

Walaupun MG tau beliau busy......sorry bro Syamsid dhuha..kalau rajin join yer..:P




Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake



rajin nau nauu MG update blog..dengan rasa suka hati Mg join mana yang MG sempat...sebab pesakit2 Mg semua jeles dok mai sekarang pule..:)

terdetik tangan nak join Blog Review by adik manis ni Little Miss Snowflake




cara mudah semudah ABC cekodok hangit...

klik banner yang terkedip2 kat atas ni eh...

semoga semua berjaya tambah follower dan masuk dalam bloglist adik manis ni..:)


Segmen Blogwalking | Yaya Cendana







senang je nak join..korang ikut semua kat bawah ni..

1. Follow blog Yaya Cendana
2. Buat entry " Segmen Blogwalking | Yaya Cendana "
3. Copy link entry & paste di ruangan komen entry ini


16/01/2016 - 30/01/2016  tu tarikh dia..jadi,senang kan..haaa jangan cakap makgarang tak payung okehhh



Shawls Giveaway by Lollipop Manis




cepat jommm..shawl cantik utk dimenangi...teringin rasanya nak menang giveaway gini..anak dah 2 orang pun gatai dok join..  mueheheh



sennag nje cara2 nye..

klik banner tersebut makan korang akan taulah macam mana cara nak join okeh!!!

babaiiiii

tq LollipopManis


 

Mak Garang ©2016 All Right Reserved. Powered by Blogger