23.9.11

... okeee da 4x!!!! ...

4x got an interview call from MELORITA!!!!
owhhh God!!mahu pergi taw!!kali ni x taw tempat mane diorg offer!!
Jeddah?Dubai?Riyardh kah!!!!!
ermm memang dari student aimmm aje nk ke sane!alhamduillah dpt offer tp serba salah kalau aku single lgb da lame aku blah!!!spe x nk gaji 20k per month!!keje pon 15 hr je....
huhhhhh
owhhh berat hati kalau x g rugi!!kalau g macam ne ngan bisnes husband!!masih terpikir lagi carier husband mcm mane nnt kalau aku ke sana!!!!

ok kan Jeddah!!hospital military!!!!

okkkee papaiii

21.8.11

... alhamdulillah ...

entry ini dibuat atas dasar tgh update belog 
muahahhahaaaa
sesungguhnya perkembangan itu terjadi selepas berlakunya persenyawaan
muaaaahhhh

semalam aku da membeli 
1. duphaston 20 tablet 
2. enfamama 

sememangnya kos tinggi tp untu kebaikan kami aku dan husband okeyy aje!!!



untuk kekuatan rahim




tukar susu lah!!!from anmum to enfamama!!mahal pon xpe!!!husband support

18.8.11

... mahu ini!!!! ...


husband!!!!saya nk makan ni untuk berbuka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

... 1st year raYa with husband!!!!! ..

hoPe all be fine Insyaallah

Ya Allah
it's Going the 4tH 
hOpe all will be fine i'm to phobias related with the past history
mudah2an kali ini selamat hendaknya...

5.8.11

... singapore ke dubai??? ...

pilihan!!!!
dapat tawaran interview ke dubai pada 6 julai hari tu...tp ku lepaskan sbb date interview x kene!!!
then semalam 4 ogos dapat kat singapore....
nak g!!!!!!!!!!!!!!!!
tapi macam2 ku fikirkan..kerjaya husbnd..family..sume2 la....
mmg niat dulu sebelum kahwin nk ke arab...maklumlah masyuk kan staff nurse keje sane..:-P
balik keje setahun leh beli banglo cash katekan......
tp mmg susah bile fikir bisnes photography husband
susah pulak kan??
ape rasenye yer kalau terlepas...??mungkin ade rezeki lain kot....

SINGAPORE / DUBAI????
tapi org kate singapore strict sikit...kalau dubai aku boleyy shopping!!!!!!!!!!!!!!!!yahuuuuu

6.7.11

‎.. promotion raya!!!!One drop perfume!!!

1 kotak RM40 2 kotak RM 70!!!!cepat2!!!!! 


UNTUK TEMPAHAN SILA HUBUNGI SAYA DI 013-2008017

HUBUNGI 

23.6.11

... muntah2 ...

hye kawan2!!!
lately ni ade masalah kesihatan sikit
makan nasi je muntah2...
dasyat betull
kenapa ntah
aku da mula risau x kan aku pregnant balik?aikkk specialist advice suruh rehat dulu
ke ade sakit lain???
erkk taTotnye...
tapi bile x makan nasi aku okeii aje boleh membedal ape2 yang ade!!
kekekkkeeK

heheheh kene g kursus!!!!!!grrrr okeii la kawan2 bZ sikit taPi mengade leh lagi hupdate beLog...
papaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


"buwekkkkkkk lagi hamek kaw!!!"

22.6.11

... sangat Bz ...


huhu bz bz bz!!!!sempena hari bapa 20-24 jun ni LPPKN buat promotion semua perkhidmatan is FREE!!!
ngeee sangat bz sebab hari2 ramai patient datang
dengan muke yg comel n sewitt aku emmulakan kerja
hoHoooO
cayalah bella!!!!!!!!
then this week teaM photography my Hubby ade jOb di Kuantan....
so aku kene duk umah n menguRuskan ape2 yang patut diuruskan...
wakakakakak
haPPy kaN ?ngeeee
then next week turn bella pulak ke kursus di Teluk Batik...
owhhh sangat bz
sangat letih
sangat happy
sangat penat
 okeiiiiiii
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



" kekekek kadang2 klakar jugak ni bace status orang kat wall masing2 mengata"

21.6.11

... 8 months 4 weekS ago ...

ouR marriage has been 8 months ++
gOt many things happened aroud the time...
it's a bad,sad,haPPy!!!!
alhamdulillah all going sMooth n happinese
syuKur tO Ya Allah fOr give me the best man in the wOrld!!!
eveN ouR 2 babY nOt stay aLong with us
i'm veRy happy while have him tO suppoRt me fOrever n ever....

we kNow that Allah always give us a Lot oF test
either we want or nOt
take it n accept
SyukuR fOr everything
alhamdulillah

20.6.11

... mistiK ...

hye guys!!
sihat ke kawan2 hari ni
ermm nk ty la u all percaya x dengan adanya benda2 mistik@makhluk halus@jun@toYol tau ape2 yang halus x boleh dilihat dengan mata kasar??
saje nk share sebab benda ni wujud kan?
cuma ada diantara kita yang x diganggu dan ada diantara kita yang diganggu sehingga mengalami pelbagai masalah...
sesungguhnya kita wajib memohon n berdoa pdaNya supaya dijauhkan dengan benda tersebut...
tetapi lumrah alam pasti ada yang terkene..
nk share tanda2 jika diganggu oleh makhluk halus itu 
  1. Sangat susah untuk tidur pada waktu malam, sekalipun dapat tidur ia mengambil masa yang lama.
  2. Rasa cemas dan sering terjaga pada waktu malam
  3. Mimpi buruk atau mimpi melihat sesuatu yang menakutkan serta memekik untuk meminta pertolongan tetapi tidak sanggup.
  4. Mimpi melihat sesuatu yang amat menyeramkan
  5. Mimpi melihat binatang seperti ular, kucing, anjng, unta, singa, serigala, dan tikus.
  6. Gigi geraham berbunyi pada waktu malam.
  7. Perasaan sedih ketika tidur.
  8. Berdiri serta berjalan ketika tidur tanpa sedar.
  9. Mimpi jatuh dari tempat yang tinggi.
  10. Mimpi berada di dalam kubur, tempat pembuangan sampah atau tempat yang mengerikan.
  11. Mimpi melihat seseorang yang sangat aneh, seperti sangat tinggi atau sangat pendek.
  12. Mimpi melihat hantu.
nk share tanda2 sewaktu sedar


  1. Kepala selalu pening yang bukan disebabkan oleh penyakit, sakit pada dua mata, telinga, hidung, gigi, tekak atau perut.
  2. Selalu lupa perkara ibadah seperti solat, zikir dan lain-lain.
  3. Fikiran selalu terganggu atau bercelaru.
  4. Selalu lesu dan malas yang bukan disebabkan tabiat.
  5. Saraf yang tersumbat.
  6. Sakit pada anggota badan yang tidak ada kaitan dengan penyakit zahir atau Hospital tidak dapat mengetahui masalahnya atau tidak sanggup mengubatnya.


" mula2 x percaya tapi setelah jumpa pengamal perubatan barulah aku mempercayai semu itu subhanallah "

... menghayati ...

hye guYs!!!
hari ni aku oFF kerana 2 hari sudah outstation lor...
ahaksssssssssssss seharian aku menghadap tenet sehingga tgh hari masak jap emnyambung ke petang
baru nk hupdate beLog ni!!!
tetibe rase rindu dgn seorang sahabat yang sudah remove saya di fB
xpela mungkin perlu diamkan sahaja kan!!!!


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

okei guys!!!daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


" rindu dgn sahabat"

18.6.11

.. happy 26th birthday!!!! ..

hye frenz!!!
actually pOst ni untuk hubbY aku iaitu http://www.adukakiasutama.com/blog/
heheh 9 jun yang lalu adalah hari lahir nye...pada tahun 1986...
muahhaha bukan aku okeiii
aku muda lagi baru 24 ngeee

aku kOnon2 nk la buat suprise sbb sebelum tu kitorg ade ke iPoh
husbnd aku dOk belek2 buku photography
katenye nak beLi tp nant duLu 
then aku pun buat2 la nk beli majalah mase dia ngah draw duit kat aTm
heheh aku lari laju2 nk g beli buku tu
wakakka dapat pon!!!!

hehhe murah je buku ni patutnye RM 99.90 tp ade diskaun jadi RM 89.00!!!! kekekke
so aku bagi la malam tu dgn tersenyum lebar husbnd akku tgk buku tu...
mmuaahhhh cayaaang abang!!!
huhuuu hupdate laju2 ni baru balik dari outstation ke teluk intan 
then esOk aku ade lagi outstation pogram dgn PRIDE!!!!!!!!


" sangat penat n letih dgn loya n muntah2 yang teruk "

16.6.11

... Let's watch it peeps!!!! ...

... thumbs up to husband n myselF ...

hye peep!!!
sihat ke u all tetibe hari ni aku rajin sgt2 nk update ini belog
sebab ape ntah 
owhhh schedule husbnd n his group sgt bZ menyebabkan waktu aku terbatas untuk berhoye2 dgnnye...
dgn shooT pre wedding,shoOt wedding,balik umah mak mertua pun da lame x balik,aku nye dengan nak ke kursus tp x kurus2 poWn!!!

sgt Bz sehingga penat aje memanjang!!x sempat nak berFb sgt...x sempat nak berbelog..bercontct2 dgn kawan2 lain....
tOlong jgn salah faham okeyy
wakakka lagi satu aku baru dapat panggilan untuk oUtstatiOn ke teLuk inTan u oLs!!!!!muahahahhahah poGram nye sab3 then kene traveling daY esOk lor!!!!kekekekkekekek

okey la...nnt aku hupdaTe lagi yer 
nk buat borang keluar daerah untuk esoK!!!!!!!

bye peeps!!!!!!

... tidaK suka masam2 ...

hye kawan2!!!!!
semua sihat??aku sihat je cuma kerap pening n loya2...ahahhkssss
xnak cerita pasal zuriat sbb da 3 kali ni alami benda yang sama!!
jadi tukar topik la kan??

yahuuu n alhamdulillah sbb group husband aku berjaya dapat jOb photography dgn banyak nye!!!!alhamdulillah syukur.....

ini adalah website mereka.......
aku menjadi tonggak utama semangat suamiku yg amat ku sayangi..ceewahhh!!!

aku x mo masam2 da memikirkan perkara2 yang jadi....sbb nnt kalau difkikirkan aku yang sedih..
sO...kite enJoy!!!!!!!!!



"mood : ganti pose x abeh lagi ni "

15.6.11

... Lifetime ...

kawan2....
hidup kite ni x lama kan?bila2 Allah akan tarik nyawa kita dan kita akan meninggalkan org2 yg kita sayang...
betul x kawan2???
sebenarnya dalam hidup ni tidak semuanya sempurna termasuk aku...da brape kali aku keguguran...
belum rezeki kami lagi sehingga aku da penat
penat melayan kerenah org2 yg bertanya2....

kalaula aku boleh blink2!!!!kan senang...kejap ada kejap x de....terasa aman je dunia ni...
sesungguhnya Allah itu maha adil Ya,aku tahu taPi aku sebagai manusia yang lemah aku x boleh lari dari perassan meratapi ketiga2 bayiku yang tak sempat membesar di rahim ku...
aku bersyukur kerana ada di kalangan mereka yang sempurna kehidupannya.....

aku bersyukur kerana suamiku memahami dan sentiasa berada dengan ku...walaupun tak de sape nk kawan dgn aku pun,aku tahu aku masih mempunyai ahli keluarga,suami dan rakan2 yang lain....


1.6.11

... PRoMOTIoN!!!! rm 850.00 CASH only!!!!!!!!!!!!!!! ...



BERMINAT SMS KAMI DI NO 013-2008017

11.5.11

... For Free!!!!! ...


SHOOT PRE-WEDDING FOR FREE, Syarat utama adalah anda

telah bertunang dan akan melangsungkan Majlis Perkahwinan.

Hanya Available untuk lokasi dari KL Hingga Ipoh.



9.5.11

... Ya Allah ...

2nd time preggy...
2nd time abort...
Ya Allah berat nya dugaan yang Kau beri pada kami....
Si kecil tidak dapat bertahan lama dalam rahim dan akhirnya dikeluarkan...

sememangnya penerimaan untuk semua ini dengan ikhlas tetapi bila kita duduk dgn khalayak ramai...kadang2 mereka x faham apa aku rasa..kerana mereka x pernah alami...
ada yang kata aku makan x cukup,ada yang kata aku aktif ada yang kate aku lasak la...x jaga la...
Siapa yang x bersyukur sekiranya Allah menganugerahkan zuriat pada hambaNya yang sah????

Kadang2 aku pun x faham dgn segelintir masyarakat...dulu aku susah nk memahami perasaan orang..kini setelah 2 kali aku mengalai cabaran yang pedih..aku faham erti zuriat itu...ada yang kahwin da 10 tahun pun masih belum dikurniakan zuriat..
Aku bersyukur kerana Allah beri kan ku saat rasa mengandung itu macam mana....

Mungkin kali ni aku kene lebih pantang n rancang dulu untuk beberapa bulan...supaya badan ku sihat dan semuanya baik..insyaallah...

"dalam hati ni orang yang pernah mengalami je akan faham apa makna semua ini"

27.4.11

1st time...+ 2nd time...another time


Anak sememangnya anugerah terindah yang diberi oleh Allah kepada setiap umatnya...Tetapi kita hanya merancang dan Dialah yang menentukan segalanya.....tanggal 24 disember 2010 aku kehilangan bayi dalam kandunganku dikala usianya baru 3 bulan...masih kecil....dan kecil...Takdirnya menuntut aku bersedih selama yang mungkin sehinggalah kini kandungan kedu2 berusia 8 minggu....Bayiku lemah dan lemah...Kali ini aku dan suami redha dengan ketentuanNya yang diuji kepada kami..
Sesungguhnya aku tidak kuat untuk menghadapi segala dugaan ini..Terlalu berat .....Tetapi segalanya telah ditulis diatas sana....aKu bersyukur dikurniakan suami yang banyak menenangkan aku,keluarga yang memahami keadaan ku..Sesungguhnya anugerah ini tidak ternilai harganya...Ia anugerah yang sangat berharga...Kita hanya mampu merancang,berdoa,berusaha,bertawakkal padaNya....
aNak2 ku...kamu anugerah yang amat mama n dady sayangi...sesungguhnya kamu todak lahir di dunia ini...insyaallah pasti kita akan berjumpa di atas sana...
Semua ini ku serahkan pada Nya agar berikan yang terbaik pada kami suami isteri..Ya Allah ku bersyukur Kau mengurniakan kami Zuriat walaupun sekejap...
Semoga di lain masa yang sesuai...insyaallah pasti ada rezeki lain untuk kami yang Kau berikan..

 

Mak Garang ©2016 All Right Reserved. Powered by Blogger